Moto sport

Markezov brat u Moto 2

Markezov brat u Moto 2
Markezov brat u Moto 2

Aleks Markez (18), mlađi brat šampiona kraljevske klase Moto GP šampionata Marka Markeza, sljedeće godine će preći iz Moto 3 u Moto 2 kategoriju.

Markez je potpisao dvogodišnji ugovor sa Mark VDS timom i biće timski kolega Estevea Rabata, dok će Mika Kalio napustiti ekipu i gotovo izvjesno se vratiti u najjaču klasu, prenio je B92. Španac se trenutno bori za titulu u najslabijoj klasi i šest trka prije kraja sezone ima 13 bodova manje od vodećeg Džeka Miler.

"Drago mi je što mijenjam klasu i voziću za sjajan tim, sa fantastičnim timskim kolegom", rekao je Markez.

Mark VDS je trenutno najbolja ekipa u Moto 2 kategoriji, pošto Rabat i Kalio drže vrh generalnog plasmana. Rabat ima 233 boda na čelu, 17 više od timskog kolege.

"Oduvijek nam je bio cilj da dovodimo mlade vozače u Moto 2, i Aleks Markez je savršen za nas. Pokazao je da ima talenat i želju za uspjehom impresivnim vožnjama u posljednje dvije godine, a to je upravo ono što mi želimo u budućnosti. Pošto ćemo imati Tita Rabata i iskusan tim uz njega, vjerujem da ćemo mu pomoći u prelasku iz Moto 3 u Moto 2", rekao je Majkl Bartomomju, prvi čovjek ekipe.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja Velikom nagradom San Marina na stazi "Marko Simončeli" 14. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije