Moto sport

McLaren predstavio bolid MCL34

McLaren predstavio bolid MCL34
Foto: Pixabay | McLaren predstavio bolid MCL34

Ekipa McLarena predstavila je bolid MCL34 kojim će se ove sezone takmičiti u šampionatu Formule 1, sa ciljem da se poprave rezultati u odnosu na prošlu godinu.

Ekipa je zadržala žutu boju iz prošle godine, uz dodatak plave na prednjoj i zadnjoj strani.

"Mi smo u procesu obnove i to će biti putovanje", rekao je izvršni direktor McLarena Zek Braun, prenijeli su britanski mediji.

McLaren je prošlu sezonu završio na šestom mjestu u šampionatu konstruktora, što je napredak od tri mjesta u odnosu na prethodnu sa Hondom.

McLaren ulazi u drugu sezonu sa Renoovim motorima, a u ekipi priznaju da bolidi nisu ispunili očekivanja, kao i da se drugi dio prošle sezone pokazao kao posebno težak.

U McLlarenu je u poslednjih 12 meseci bilo mnogo promjena, a u McLarenu smatraju da su uvidjeli razloge problema iz prošle godine i da će neke greške izbjeći u budućnosti.

"Svi smo posvećeni, motivisani i ujedinjeni u našoj ambiciji da McLaren ponovo bude konkurentan, a MCL34 je samo početak tog procesa. Imamo svjež vozački par, koji predstavlja novu generaciju talenata Formule 1. Oni su važni članovi našeg kolektva i napora da McLaren napreduje", rekao je Braun.

Prvi put od 2007. godine McLaren će imati dvojicu novih vozača u novoj sezoni, Karlosa Sainca i Lenda Norisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije