Moto sport

Mercedes krenuo "krivim putem" sa podešavanjem bolida

Mercedes krenuo "krivim putem" sa podešavanjem bolida
Mercedes krenuo "krivim putem" sa podešavanjem bolida

Šef Mercedesovog F1 tima Toto Volf priznaje da su na drugom treningu krenuli krivim putem sa podešavanjem svog W08 i da se u tako kratkom roku nisu mogli vratiti na staro.

Hamilton je bio najbrži na prvom slobodnom treningu za VN Monaka postavivši pritom rekord kruga, ali na drugom treningu Fetel je bio sedam desetinki brži od njegovog vremena na prvom treningu dok su Mercedesi bili sporiji.

Hamilton i Botas mučili su se zagrijati Pirelijeve gume na glatkom asfaltu Monte Karla, slično kao i u Rusiji gdje je Ferari zauzeo prvi startni red.

"Ne razumijem, prvi trening bio je zaista dobar, bolid se činio sjajan. Ali u drugom treningu razlika je bila kao dan i noć", čudio se dvostruki pobjednik VN Monaka.

"Iz nekoga razloga nismo mogli natjerati gume da rade, puno smo se klizali. Ne znam zašto gume nisu radile", rekao je Hamilton dodajući da će morati proučiti puno podataka kako bi shvatili što je pošlo po zlu.

"Ne znam je li riječ o podešavanju bolida", zaključio je Hamilton.

Toto Volf ponudio je nešto preciznije objašnjenje Mercedesovih problema i kaže da su odabrali krivi put s postavkama bolida koje nisu mogli tako brzo vratiti na staro.

“Nismo se mogli vratiti, promjene su bile tako dramatične i trebalo bi nam nekoliko sati da ih poništimo pa smo odlučili nastaviti voziti s njima i skupiti nešto podataka”, rekao je Volf.

Sebastian Fetel rekao je da je Mercedesov manjak brzine na drugom treningu čudan i da će u subotu opet biti u punoj snazi.

(maxf1.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije