Moto sport

Mercedes želi Alonsa umjesto Rozberga

Mercedes želi Alonsa umjesto Rozberga
Mercedes želi Alonsa umjesto Rozberga

Ekipa Mercedesa se dala u potragu za novim vozačem pošto je šampion Formule 1 Niko Rozberg pet dana po osvajanju titule završio karijeru. Jedan od glavnih kandidata za upražnjeno mjesto je vozač Meklarena Španac Fernando Alonso.

Koliko je to realna opcija za sada nije poznato, jer bi se tako u njemačkom timu ponovo "povezali" stari rivali Alonso i Luis Hamilton. Oni su već bili klupske kolege u Meklarenu 2007. godine, ali je po završetku sezone Španac zbog "zategnutih odnosa" ranije napustio ekipu i raskinuo ugovor.

Zagovornik dovođenja Alonsa u Mercedes je Toto Volf, jedan od glavnih ljudi u redovima njemačkog konstruktora.

"Fernanda uzimamo u razmatranje. On je vozač koga mnogo poštujem. On kombinuje brzinu, talenat i iskustvo. Sve je tu. Alonso trenutno ima ugovor sa Meklarenom, ali mi moramo da razmotrimo sve opcije", rekao je Volf o dvostrukom šampionu Formule 1.

Ranije ove nedjelje se oglasio i generalni direktor Meklarena Zek Braun, koji je odbacio tvrdnje da bi Alonso mogao da promijeni sredinu.

Među potencijalnim kandidatima za novog vozača Mercedesa su još Sebastijan Fetel, Valteri Botas, Paskal Verlajn, Danijel Rikardo, Esteban Okon...

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije