Moto sport

Mik Šumaher ostvario prvu pobjedu u karijeri u Formuli 4

Mik Šumaher ostvario prvu pobjedu u karijeri u Formuli 4
Mik Šumaher ostvario prvu pobjedu u karijeri u Formuli 4

OŠERSLEBEN - Sin Mihaela Šumahera, legendarnog vozača Formule1, Mik Šumaher krenuo je stopama svog oca i ostvario prvu pobjedu u karijeri u takmičenju Formule 4, javlja Anadolu Agency (AA).

Proteklog vikenda u njemačkom Ošerslebenu su održane prve tri trke ovogodišnje sezone ADAC Formule 4, a 16-ogodišnji Šumaher se na posljednjoj trci u nedjelju domogao pobjedničkog postolja. U dvije prethodne trke u subotu zauzeo je 9, odnosno 12. mjesto.

Talentovani mladi Šumaher je u martu potpisao ugovor s holandskim timom "Van Amersfoort Racing", a jučerašnjom pobjedom na stazi Motorsport Arena potvrdio talenat i najavio da će njegovo prezime i u narednim godinama biti prisutno na stazama formule.

Mladi Šumaher se u generalnom poretku Formule 4 trenutno nalazi na 5. mjestu sa 27 osvojenih poena, a naredna trka će se voziti u oktobru u njemačkom Hokenhajmu.

Njegov otac Mihael najuspješniji je vozač u istoriji Formule 1 sa sedam osvojenih titula svjetskog prvaka i oborenim brojnim rekordima. I Mihael je imao sličan start u karijeri, kada je kao šestogodišnjak krenuo sa trkama kartinga.

U decembru 2013. Mihael Šumaher je doživio tešku nesreću na skijanju u francuskim Alpama udarivši glavom u stijenu. Trenutno se oporavlja kod kuće, a njegovo stanje je i dalje neizvjesno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije