Moto sport

Miko Hirvonen najavio povlačenje

Miko Hirvonen najavio povlačenje
Miko Hirvonen najavio povlačenje

Vozač M-Sport Forda Miko Hirvonen objavio je da će se povući iz Svjetskog reli šampionata po završetku ove sezone. Od povratka u M-Sport prošle godine, poslije dve godine u Sitroenu, Hirvonen je imao velikih problema da pronađe pravu formu.

Najbolji rezultat u Svjetskom reli šampionatu Finac je ostvario 2009. godine, kada je bio vicešampion, iza Sebastijana Leba, koji ga je pobijedio za samo jedan bod. Poslije 13 godina među najboljim reli vozačima svijeta, 34-godišnji Hirvonen kaže da se raduje što će više vremena provesti sa porodicom.

"Tokom karijere bio sam fokusiran samo na sebe. Reli mi je oduzeo veliki dio života, a sam kalendar je bio veoma težak. Uživao sam u svakom minutu, a iako i dalje volim reli, želim da se koncentrišem i na druge važne stvari u životu, svoju djecu i porodicu. Postoje mnoge stvari koje još nisam iskusio i želio bih da dam sebi šansu za nova iskustva", istakao je Hirvonen.

On ističe da ne isključuje povratak u auto-moto sport, ali je jasno naglasio da je njegova profesionalna karijera završena.

"Kao i svi oni koji vole auto-moto sport, ja nisam samo ljubitelj relija. Oduvijek sam volio da pratim i sve druge kategorije. Ali, ako dobijem priliku da se prihvatim novog izazova u bliskoj budućnosti, to će biti samo iz zabave. Zasad želim malo da usporim i vidim šta me još čeka", rekao je Hirvonen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije