Moto sport

Moto-trke u Zrenjaninu poslije 40 godina

Moto-trke u Zrenjaninu poslije 40 godina
Foto: Tanjug | Moto-trke u Zrenjaninu poslije 40 godina
Tanjug

Poslije skoro četiri decenije narednog vikenda u Zrenjaninu održaće se moto-trke koje će se bodovati za šampionat Srbije i Balkana.

Tim povodom predsjednik Auto-moto saveza Srbije (AMSS) Mirko Butulija uručio je danas Čedomiru Janjiću, gradonačelniku Zrenjanina, sertfiakt za novu stazu u industrijskoj zoni.

"Zadovoljstvo mi je što smo uspeli da vratimo moto-trke u Zrenjanin. Trka će se bodovati za šampionat Sbije i Balkanski šampionat, a zajedno sa lokalnim vlastima ćemo raditi da napravimo stazu za sve discipline, nadam se već od naredne godine", rekao je Butulija na konferenciji za medije u prostorijama AMSS.

Gradonačelnik Zrenjanina Janjić istakao je da ne može da sakrije zadovoljstvo jer se u grad vraća sport koji je nekada bio veoma popularan.

"Poslednju trku imali smo 1978. godine za šampionat Jugoslavije, imali smo i jednu revijalnu 1988, a kasnije je nastao mrak za ovaj sport", rekao je on.

Božidar Mihailović, pomoćnik predsjednika AMSS za moto-sport, pojasnio je da je posljednje takmičenje u Zrenjaninu održano 2004, ali u moto-krosu, a da je ovo prva ulična trka poslije skoro četiri decenije.

"Ova staza ima lepu perspektivu, može da se širi i verujem da će na njoj biti voženo još mnogo trka, na međunarodnom planu, na balkanskom i evropskom nivou", rekao je Mihailović.

Trka se vozi u nedjelju 17. septembra, a učestvovaće više od 50 takmičara u disciplinama moto-klasik i supermoto.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Najčitanije