Moto sport

Napravio Ferarijev F1 bolid za vožnju po selu

Napravio Ferarijev F1 bolid za vožnju po selu
Napravio Ferarijev F1 bolid za vožnju po selu

Kao baza za repliku Ferarijevog F1 bolida poslužio je kombi Daihatsu Hijet iz 1980. godine.

Na indonezijskom ostrvu Lambok već ga svi znaju: samouki mehaničar Abdul Latif ostvario je svoj san i ostrvom se vozi u vlastitom Ferarijevom F1 bolidu, prenosi Autoklub.

Ovaj vatreni fan Skuderije Ferari oduvijek je maštao kako u ulozi Prosta, Šumahera ili Alonsa juriša na zavoje u crvenoj formuli s propetim konjićem na nosu, pa je zasukao rukave i izradio repliku…

Kao baza za ostvarenje njegovog sna na točkovima poslužio je truli Daihatsu mikro-kombi Hijet iz 1980. godine s motorom od 550 ccm, a cijeli zahvat pretvaranja u bolid F1 stajao ga je ukupno 4300 dolara. Latif je svoj uradak uredno registrovao i ne žali što u njegovoj replici ne može osjećati djelovanje G sile, niti što je ne pokreće trkaći motor koji se vrti do 10.000/min. No, ponosno najavljuje kao već ima u planu izraditi iduću repliku u kojoj će motor biti puno snažniji i smješten straga, a koja će po dimenzijama biti još bliža pravom Ferarijevom F1 bolidu. Tako je na ovim prostorima puno poznatiji Mišo Kuzmanović iz Prnjavora zvan "Šumaher od Bosne" dobio istinskog konkurenta u izradi replike bolida F1, u dalekoj Indoneziji. A kako to izgleda kada se Latif vozi ulicama svog sela pogledajte video:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije