Moto sport

Niki Lauda: Ne treba više raditi na bezbjednosti Formule 1

Niki Lauda: Ne treba više raditi na bezbjednosti Formule 1
Foto: Ilustracija | Niki Lauda: Ne treba više raditi na bezbjednosti Formule 1

Legendarni austrijski vozač Niki Lauda rekao je da ne bi trebalo raditi više na sigurnosti Formule 1 jer bi mogla da postane nezanimljiva.

Lauda kaže da se današnja Formula 1 ne može porediti sa onom iz njegovog vremena.

"To se ne može uporediti s mojim vremenom. U moje vrijeme je naravno bila jako nebezbjedna, ali Formula 1 se, kao i sve ostalo, u proteklih 40 godina pozitivno razvila. Previše sigurna ne može nikada biti, ali se i ne smije raditi previše na sigurnosti, jer će postati nezanimljiva. To su najbrži automobili s najboljim vozačima na svijetu koji je međusobno upoređuju i gledaju ko je najbolji. To ne smijemo nikada zaboraviti!" rekao je on za regionalnu televiziju "N1", a prenosi "Sportklub.rs".

Lauda ipak smatra da Formula 1 danas nije izgubila svoj duh, ali da bi ako bi se previše radilo na bezbjednosti onda bi svako mogao da je vozi.

Upitan da li bi trebalo da se i žene takmiče u Formuli 1, on kaže: 

"To su me pitali... Rekao sam da ne razumijem zašto žene ne voze Formulu 1. Logično je da i žene mogu da voziti Formulu 1, samo trebaju da pokušaju da počnu rano kao male voziti go carts, da se razvijaju i, ako im dobro ide, krenu u Formulu 1".

Legendarni vozač rekao je da je Luis Hamilton najbolji vozač današnjice.

"Trenutno je najbolji, vodi u svjetskom prvenstvu s 95 bodova, a treba voziti još 4 trke. Nadam se da će pobijediti, ali još je dug put pred njim", dodao je Lauda.

Lauda kaže da se 40 godina od svoje nesreće, prisjeća detalja samo kada o tome razmišlja.

Upitan da li je tačno da pobjeđuje onaj koji daje gas kada svi ostali koče, Lauda je za "N1" rekao: "To je uvijek tako, najbolji i najbrži uvijek pobjeđuju."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije