Moto sport

Nova igračka u svijetu ekstremnih sportova

Nova igračka u svijetu ekstremnih sportova
Foto: Ilustracija | Nova igračka u svijetu ekstremnih sportova
N.N.

Iako se na tržištu nalazi već četiri godine, interesovanje za DTV Shredder, motorizovano čudo opisano kao kombinacija tenka, skejtborda i cross motocikla, ne jenjava.

Trenutna cijena po kojoj se DTV Shredder prodaje iznosi oko 5.500 evra.

Ova nova igračka u svijetu ekstremnih sportova ima motor od jednog cilindra zapremine 196 kubnih centimetara koji proizvodi 14 konjskih snaga i koji se nalazi između dvije gusjenice (da, gusjenice umjesto točkova) koje su pričvršćene za čelično-aluminijumski cjevasti ram.

Vozač tokom vožnje stoji na motoru preko kojeg se nalazi ploča slična onima na skejtbordovima koja je nagnuta ka naprijed pod kosinom od 15 stepeni, a gasom upravlja preko ručice, što ovom čudu omogućava da dostigne maksimalnu brzinu od 65 km/h, a zanimljivo je da je on lakši za kontrolu pri većoj brzini. 

DTV Shredder posjeduje i hidraulične kočnice, a njegova težina je oko 114 kilograma. Za njega se tvrdi da je vozilo za sve terene i za sve vremenske uslove.

Međutim, od prvog testiranja vozila do sada se promijenilo to što je maksimalna brzina sada manja i kreće se oko 40 km/h. To je vjerovatno posljedica zakonskih regulativa i standarda zbog kojih je motoru dodat električni karburator, filter za ulje, pumpa i hladnjak.

(Vrelehume.rs)

Video

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 0

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Još jedan Šumaher na putu ka F1
Moto sport

Još jedan Šumaher na putu ka F1

Golf brži od Bugatti Veyrona
Moto sport

Golf brži od Bugatti Veyrona

Viljaš-Boaš imao udes
Moto sport

Viljaš-Boaš imao udes

Najčitanije