Moto sport

Održana šesta brdska auto-trka "Lopare 2018"

Održana šesta brdska auto-trka "Lopare 2018"
Foto: Srna | Održana šesta brdska auto-trka "Lopare 2018"

U Tobutu, kod Lopara, danas je održana Šesta brdska trka na kojoj je titulu najboljeg vozača u generalnom plasmanu ponio Harun Hadžić iz sarajevskog Auto-moto kluba (AMK) "ARC rejsing" (ARC Racing).

Najbolje vrijeme trke postigao je Edis Hadžipašić iz Auto-moto kluba "Ekstra sport" Cazin, a za najbolji klub proglašen je banjalučki "Krankšaft".

Na ovoj trci ukupno je učestvovalo 30 vozača, od kojih četiri iz Srbije.

Trku je zvanično otvorio vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić, koji je izrazio zadovoljstvo, jer je ovo preduzeće obezbijedilo uslove da se trka nesmetano odvija, u skladu sa svim pravilima.

"Put u Tobutu je regionalni i u nadležnosti je `Puteva Republike Srpske`. Uložena su sredstva za preslačenje kolovoza i postavljena je zaštitna ograda", rekao je Nešić novinarima.

Organizator trke je Auto-moto karting klub (AMKK) "Feromont sport" iz Bijeljine, čiji je predsjednik Miodrag Rajković rekao da je ovo šesti put da se organizuju brdske trke.

"Imamo želju da ovu trku kandidujemo za evropski šampionat, a samim tim i cilj nam je da u BiH imamo tri staze kojima mogu da se voze evropska prvenstva, a to je Slatina kod Banjaluke, te staze u Tobutu i na Jahorini", rekao je Rajković.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić pozdravio je prisutne i u ime domaćina istakao da se iz godine u godinu kvalitet trke podiže na viši nivo.

"Imamo veliki broj takmičara i u narednom periodu potrudićemo se da budemo još bolji, a posebno ćemo se potruditi da publici koja je došla u velikom broju obezbijedimo tribine i pristupne puteve", rekao je Savić obraćajući se prisutnima.

On je najavio da će sljedeće godine na auto-trci učestvovati šest klubova iz Njemačke, posredstvom prijatelja ove majevičke opštine Klausa Vinklera koji je ugledan privrednik iz bavarske oblasti, ali je i član lokalnog auto-mota kluba.

Generalni pokrovitelj trke je opština Lopare, a sponzori su JP "Putevi Republike Srpske", Rudnik i termoelektrana "Ugljevik" i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije