Moto sport

Ogromno interesovanje za trku u Valensiji: Malo i 120.000 mesta

 Ogromno interesovanje za trku u Valensiji: Malo i 120.000 mesta
Ogromno interesovanje za trku u Valensiji: Malo i 120.000 mesta

Trku koja će 8. novembra odlučiti o tome ko će biti novi šampion sveta u motociklizmu će pratiti rekordan broj gledalaca

MOTO trku koja će 8. novembra odlučiti o tome ko će biti novi šampion sveta u motociklizmu, megdan Španca Horhea Lorenca i Italijana Valentina Rosija pratiće rekordan broj gledalaca na stazi "Rikardo Tormo", gde se vozi VN Valensije.


- Kapacitet od 120.000 mesta je nedovoljan, razmišljamo kako da povećamo taj broj za jedno 50.000 mesta. Bez problema bismo prodali i duplo više ulaznica, ali se plašimo zagušenja u saobraćaju - kaže Gonzalo Gobert, direktor piste.


Ionako veliko interesovanje za motociklizam u Španiji, ali i celom svetu, dostiglo je kulminaciju kada je došlo do poznatog incidenta između Rosija i Španca Marka Markeza u Maleziji. Markez je pao, a Rosi je kažnjen tako što će u Valensiji startovati sa poslednje pozicije.


Prednost "Doktora" u šampionatu od sedam bodova ispred Lorenca u ovom slučaju praktično ne znači mnogo, ali ogromna armija navijača legendarnog Italijana veruje u čudo...
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije