Moto sport

Peugeot predstavio novi 308 TCR

Peugeot predstavio novi 308 TCR
Foto: Ilustracija | Peugeot predstavio novi 308 TCR

Peugeot je spreman da sljedeću sezonu TCR takmičenja započne sa novim automobilom, evoluiranim modelom 308 Racing Cup koji je baziran na modelu legalnom za javne puteve, 308 GTi.

Predstavljen od strane sportskog odjeljenja francuskog brenda Peugeot, novi automobil, Peugeot 308 TCR, posjeduje bolju aerodinamiku, kojoj doprinose dijelovi kao što su prednji usisnik za vazduh, novi difuzor na zadnjem dijelu automobila kao i veliki spojler. 

Bolje prijanjanje na podlogu omogućavaju pneumatici dimenzija 270/65 koji se nalaze oko felni veličine 18 inča. Na prednjim točkovima se nalaze kočioni diskovi sa hlađenjem veličine 378x34 milimetara, dok zadnji diskovi imaju dimenzije 270x12 milimetara. 

Benzinski agregat zapremine 1,6 litara kod ovog automobila proizvodi 345 konjskih snaga i 420 Nm obrtnog momenta, a snaga se na točkove prenosi putem šestostepenog sekvencijalnog mjenjača, čije su papučice montirane iza volana.

Početna cijena ovog modela iznosi 109.000 evra, a prvi automobili će biti dostavljeni novim vlasnicima tokom aprila ove godine. 

Ovaj model će u svakom slučaju predstavljati pravu konkurenciju na stazi automobilima kao što su Honda Civic Type R, Hyundai i30 N i Volkswagen Golf GTI.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije