Moto sport

Pogledajte Tricity novi Yamahin skuter (FOTO)

 Pogledajte Tricity novi Yamahin skuter (FOTO)
Pogledajte Tricity novi Yamahin skuter (FOTO)

Tricity je novi Yamahin skuter, prvi na tri točka. U Yamahi su ovaj puta usmjerili kvalitetu i preciznost svojih skutera ka dijelu tržišta koje do sada nije bilo zastupljeno tako da je Tricity prvi japanski proizvod na tri točka od kojih su prednja dva upravljiva. Osnovna ideja bila je stvoriti lagan, agilan skuter te jednostavan za upotrebu koji bi mlađim i manje iskusnim vozačima omogućio što sigurniju vožnju.

Ideja s dva prednja točka viđena je kod konkurencije ali je kod Tricityja izvedena drukčije i puno modernije. Prednji točkovi nalaze se vrlo blizu a vezani su sa po dvije nzavisne teleskopske vilice koje omogućavaju prednjim točkovima naginjanje u zavoju držeći ih cijelo vrijeme paralelnim bez obzira na ugao nagiba. Takav sistem prednjeg ovjesa nazvan Leaning Multi Wheel (LMW), razvijen je u Yamahi upravo za ovaj model a pruža izuzetan osjećaj sigurnosti u vožnji.

Za lakoću upravljanja izuzetno je bitno smanjiti težinu tako da se Tricity može pohvaliti s malih 152kg što ga čini 17 kg lakšim od X-Maxa 125. Agilnost i okretnost novog Yamahinog urbanog putnika dodatno je omogućena rasporedom težine od 50:50 čime karakteristično težak prednji kraj s dva kotača kod Tricityja nije primjetan odnosno vozi se kao klasičan skuter. Konkurencija se opredjelila za veću zapreminu a time i težinu tako da sistem “zaključavanja” kotača u uspravnom položaju laganom Tricityju ne nedostaje.

(NN/Motori.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije