Moto sport

Pometnja zbog Džesike u boksu

Pometnja zbog Džesike u boksu
Pometnja zbog Džesike u boksu

Na stazi "Sepang" u Kuala Lumpuru bolidi Formule 1 pripremani su u petak za drugu trku sezone, a u boksu Meklarena najviše pažnje nisu privlačili vozači, već lijepa Džesika Mičibata.

Dženson Baton je u Maleziju sa sobom poveo i ljepšu polovinu, argentinsko-japanski model, koja je napravila pravu pometnju u boksu Meklarena. Mehaničari i ostalo osoblje koje se brine za bolide više su gledali šta radi simpatična Džesika, nego kako se odvija situacija na stazi. Tako je Meklarenov boks odjednom postao mjesto gdje svi vole da navrate.

U petak su voženi treninzi pred nedjeljnu trku za Veliku nagradu Malezije, a nakon ubjedljive pobjede u Melburnu, očekivana je dominacija Mercedesa. Tako je i bilo, ali razlike u odnosu na ostatak društva su zaista male, pa ostaje nada da bi trka mogla da bude neizvjesna do samog kraja.

Najbrži je bio vozač Mercedesa Niko Rozberg. Pobjednik prve trke u sezoni je na drugom treningu odvezao krug u vremenu 1.39.909, dok je drugi rezultat imao Kimi Raikonen iz Ferarija (1.39.944), a treći Sebastijan Fetel iz Red bula (1.39.970). Na prvom treningu najbrži je bio Luis Hamilton iz Mercedesa postigavši vrijeme 1.40.691.

Generalna ocjena je da je Mercedes pokazao najviše, oba vozača su bila veoma brza, uz to sjajno su ih služili bolidi, a napravljen je i pravi izbor pneumatika. Navijače Ferarija treba da raduju pozicije Raikonena i Fernanda Alonsa (peto mjesto), dok je Sebastijan Fetel konačno uhvatio pravi ritam, te najavio izlazak iz krize za ekipu Red bula.

Kvalifikacije za trku u Maleziji biće vožene u subotu, od devet časova ujutru po našem vremenu, a trka je u nedjelju od 10 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije