Moto sport

Posada AMS RS potrošila najmanje goriva

Posada AMS RS potrošila najmanje goriva
Posada AMS RS potrošila najmanje goriva

BANJALUKA - Posada Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske osvojila je prvo mjesto na "Tesla reliju" za vozila na alternativno gorivo, jer je imala najmanju potrošnju goriva od Andrićgrada do Beograda.

Posada, koji su činili Perica Pećanac i Boris Đukić, vozila je "tojotu prius plug in hibrid" i na takmičenju od 10. do 12. jula ostvarila je najbolji rezultat u bodovanju za najmanju potrošnju goriva.

Pećanac i Đukić plasirali su se i na treće mjesto u kategoriji hibridnih vozila, a na šesto mjesto u generalnom poretku ovog takmičenja, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Na takmičenju su učestvovale još dvije posade AMS-a u sastavu Aleksandar Svjetlanović i Uroš Marijanac, te Siniša Blatešić i Aleksandar Kalaba. Svjetlanović i Marijanac su u generalnom poretku zauzeli osmo, a Blatešić i Kalaba deveto mjesto.

Posebno priznanje dobio je predstavnik AMS Republike Srpske Predrag Likokur, koji je bio tehnički komesar "Trećeg Tesla relija".

Reli se vozio od Andrićgrada do Beograda, u organizaciji Auto-reli turing kluba Srbija i suorganizaciji AMS Republike Srpske.

Pobjednik u generalnom plasmanu je ekipa iz Slovenije koju su činili Gregor Zdovc i Ana Ivanšek. Oni su bili bolji od dvostrukog svjetskog šampiona Masima Liveranija.

Kontrola takmičarskih vozila organizovana je na pokretnom tehničkom pregledu Auto-moto saveza na parkingu Andrićgrada u Višegradu.

Takmičenje "Tesla reli" boduje se za FIA Svjetski kup za vozila na alternativni pogon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije