Moto sport

Rafinerija ulja Modriča potpisala sponzorski ugovor sa Vesnićem

Rafinerija ulja Modriča potpisala sponzorski ugovor sa Vesnićem
Rafinerija ulja Modriča potpisala sponzorski ugovor sa Vesnićem

BEOGRAD - Predstavnici Rafinerije ulja Modriča potpisali su danas novi sponzorski ugovor sa vozačem auto-trka iz Srbije, aktuelnim šampionom centralne Evrope Milovanom Mikicom Vesnićem.

Vesnić je na konferenciji za novinare na Beogradskom sajmu rekao da je uspon njegove karijere bio praćen napredovanjem Rafinerije ulja Modriča, i istakao da ovaj sporazum o saradnji pokazuje da zajedno nastavljaju da "koračaju ka uspjehu".

"Nadam se mnogim zajedničkim uspesima, kako mojim rezultatima na sportskom polju, tako i uspehu Rafinerije na tržištu cele Evrope", dodao je Vesnić, podsjećajući da je njegov otac Milun Vesnić, koji je bio najtrofejniji autobomilista bivše SFRJ, takođe, "branio boje" Rafinerije.

Generalni direktor Rafinerije ulja Modriča Roman Romanov napomenuo je da ta kompanija ove godine obilježava 60 godina poslovanja što je, kako je naveo, "cijeli životni vijek za čovjeka, ali i veliko iskustvo za kompaniju".

Podsjećajući da je 2013. godine u rafineriju investirano oko 14 miliona evra, Romanov je rekao da su za ovu godinu planirane investicije od sedam miliona evra, za poboljšanje poslovanja kompanije.

"Cilj je da Rafinerija ulja Modriča bude jaka, a kupci zadovoljni, kao što su bili svih ovih 60 godina našeg poslovanja", istakao je Romanov.

Predstavnici Rafinerije ulja Modriča su na Beogradskom sajmu, povodom jubileja 60 godina postojanja, predstavili novi proizvod, ulje "optima specijal".

Novi proizvod, kako su istakli na prezentaciji, zadovoljava sve specifikacije evropskih proizvođača ulja i ima dozvole za korištenje svih velikih proizvođača motora, kao što su "Mercedes", "Folksvagen" i drugi.

Predstavnici Rafinerija ulja Modriča istakli su da je kompanija najkompletniji proizvođač baznih ulja i maziva u regiji, da zapošljava 500 radnika, od kojih je 20 odsto inženjera, te da posjeduje akreditovane laboratorije.

Za mjesec dana, trkom u Francuskoj počinje ovogodišnji Evropski kup turističkih automobila /ETCC/ u C2000 klasi, na kojem će se takmičiti i srpski automobilista Milovan Vesnić.

Imajući u vidu da su te destinacije predaleko za većinu domaćih ljubitelja automobilizma, Rafinerija ulja Modriča i Automobilski sportski klub "Sport auto Vesnić" su na "BG kar šou 2014" javnosti predstavili novi vrhunski bolid "bmv 320si", koji će Vesnić voziti u ovoj sezoni, braneći boje Srbije na prestižnom takmičenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije