Moto sport

Raikonen na čekanju

Raikonen na čekanju
Raikonen na čekanju

Ferari neće odlučivati o vozačkoj postavi za narednu sezonu tokom ljetne pauze, tako da će navijači slavnog tima Formule 1 morati još da sačekaju kako bi saznali da li će Kimi Raikonen ostati u crvenom bolidu.

Već danima se spekuliše da će Finac na kraju sezone napustiti Ferari i da će na njegovo mjesto stići Valteri Botas. Ipak, Mauricio Arivabene, šef tima iz Maranela, rekao je italijanskim medijima da u ovom trenutku postoje važnije stvari od rasprave na tu temu.

"Zašto? Ne znam zašto bismo sada pričali o vozačima kada i same riječi 'ljetna pauza' znače da tada nema ni rada, ni pregovora, pa čak ni razmišljanja o samom poslu. Tada imate plivanje, penjanje ili vožnju biciklom. Ako radite neke druge stvari, onda to nije odmor. To je posao. Za razgovor o vozačima imamo vremena, sada su bitne performanse", rekao je Arivabene i dodao: "Kimi je odvezao sjajnu trku u Mađarskoj. Imao je peh na koji nije mogao da utiče. Ipak, takve stvari se dešavaju. Ponekad vas druga ekipa pobijedi radi kvara koji imate na bolidu. Opet, čestitke za Kimija. Odradio je odličnu vožnju i šteta što nismo ostvarili dupli trijumf. To je novi izazov za budućnost."

U Mercedesu se, sa druge strane, nakon debakla u Mađarskoj upalio alarm. Predsjednik njemačkog tima Niki Lauda smatra da je vrijeme za prestrojavanje: "Mi smo bili razmaženi našim pobjedama i superiornošću u proteklih godinu i po dana. Sada imamo spisak grešaka koje moramo da analiziramo."

Na vrhu liste za analizu je, sasvim sigurno, slab start trke.

"Vrlo sam zabrinut. Ovakva pobjeda Ferarija pokreće cijeli nered u Mercedesu i sada treba istražiti zašto se to desilo na ovaj način", kaže Toto Volf, prvi čovjek Mercedesa, i dodaje: "Svi smo krivi, od mehaničara preko stratega do vozača. Moramo svi da se pogledamo u ogledalo i da vidimo šta da popravimo pred naredne trke. Sa druge strane, treba čestitati i Ferariju na sjajnoj trci."

Što je još gore za ovaj tim, sljedeća trka vozi se u Belgiji, gdje do izražaja treba još više da dođe odluka FIA o manuelnoj kontroli kvačila, koje je uvedeno radi povećanja zanimljivosti za gledaoce.

"S nepredviđenim startom, situacija za nas će se sigurno pogoršati. Mislim da je FIA možda potcijenila koliko su startovi bitni za trke. Možda će morati ponovo napraviti određene promjene što se toga tiče", rekao je Luis Hamilton, as Mercedesa i lider u poretku vozača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije