Moto sport

Raikonen najstariji vozač u F1

Raikonen najstariji vozač u F1
Raikonen najstariji vozač u F1

Svjetsko prvenstvo Formule 1 je jedno od najgledanijih sportskih takmičenja u svijetu, a od 22 vozača koji će se takmičiti u ovoj sezoni Formule 1 najstariji će biti Kimi Raikonen (34), koji će sjediti iza upravljača bolida ekipe Ferarija, dok će najmlađi pilot biti Danil Kvjat (19), koji će voziti za ekipu Toro Rosa.

Između ostalog, pilot Meklarena Dženson Baton će biti najiskusniji pilot ove sezone. Baton je do sada vozio ukupno 249 trka, dok je Fernando Alonso vozio 217, a Raikonen 194. Od 22 pilota, aktuelni šampion Sebastijan Fetel je najviše (39 puta) osvajao velike nagrade.

U ovoj sezoni, od ukupno 22 pilota, njih pet su bivši šampioni svijeta. Fetel je to bio četiri puta, Alonso dva, Baton, Raikonen i Luis Hamilton po jednom. Zanimljivo je da 14 pilota koji će se boriti za titulu u ovoj sezoni nisu nijednom osvajali nijednu veliku nagradu. Serhio Perez, Roman Grožan, Niko Hulkenberg, Daniel Rikiardo, Žan-Erik Vernje, Adrian Sutil, Žil Bjanki, Maks Čilton, Esteban Gutijerez, Kamui Kobajaši, Volteri Botas, Kevin Magnusen, Danil Kvjat i Markus Erikson dosad nisu pobjeđivali u trkama Formule 1.

Magnusen, Kvjat i Erikson će prvi put voziti u trci zvanične sezone Formule 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije