Moto sport

Rikiardo: U šoku sam

Rikiardo: U šoku sam
Rikiardo: U šoku sam

Vozač Red bula Danijel Rikiardo zabilježio je prvu pobjedu u karijeri, trijumfom na sedmoj trci sezone u Formuli 1, Velikoj nagradi Kanade.

Australijanac je na stazi "Žil Vilnev" slavio ispred Nika Rozberga u Mercedesu i tako prekinuo niz od šest uzastopnih pobjeda vozača njemačkog tima od početka šampionata. Na trećem stepeniku postolja našao se branilac titule Sebastijan Fetel u Red bulu. Rikiardo je preuzeo vođstvo u pretposljednjem krugu kada je prestigao Rozberga i prvi prošao kroz cilj.

"Još sam u šoku, ovo je ludnica! Još ne vjerujem da sam pobijedio, ali je osjećaj sjajan. Trka je potpuno oživjela u posljednjih 15-20 krugova. Vidjeli smo da Hamilton ima problema, a onda je i Rozberg usporio na ravnim dijelovima. Mučio sam se da prestignem Pereza i napokon sam uspio i u završnici slavio. Nevjerovatno", rekao je Rikiardo.

Vozač Vilijamsa Felipe Masa i Serhio Perez završili su u bolnici na pregledima poslije trke. Njih dvojica su imali udes u posljednjem krugu  kada su se sudarili pošto je Perez promijenio pravac, a samo srećom Masa je izbjegao direktan sudar sa aktuelnim šampionom Sebastijanom Fetelom. Njih dvojica su se do tada borila na mjesto za podijumu zajedno sa Fetelom.

Perez je zbog izazivanja sudara kažnjen pomjeranjem za pet mjesta na startu sljedeće trke u odnosu na rezultat koji ostvari u kvalifikacijama. Prema informacijama iz Montreala i Masa i Perez su dobro, ali su iz predostrožnosti prebačeni u bolnicu.

U generalnom plasmanu vozača poslije sedam trka vodi Rozberg sa 140 bodova, 22 više od Luisa Hamiltona, koji nije završio trku. U poretku konstruktora, Mercedes je ubjedljiv sa 258 bodova, ispred Red bula sa 139. Naredna trka vozi se na stazi "Red Bul Ring" za Veliku nagradu Austrije 22. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije