Moto sport

Rubens Barikelo otkrio da ima tumor

Rubens Barikelo otkrio da ima tumor
Foto: Ilustracija | Rubens Barikelo otkrio da ima tumor

Nekadašnji vozač Formule 1 Rubens Barikelo kaže da ima sreću što je živ pošto je otkriveno da je imao tumor na vratu.

Brazilac je hitno prebačen u bolnicu u februaru zbog jake glavobolje, a iako je otpušten na kućno liječenje nekoliko dana kasnije morao je na operaciju tokom koje mu je odstranjen benigni tumor.

Tokom intervjua za jednu brazilsku televiziju, Barikelo je prvi put javno pokazao veliki ožiljak na lijevoj strani vrata koji mu je ostao poslije operacije.

"Poslije svega što se desilo, otišao sam na veliki broj pregleda da bih saznao više o svom zdravstvenom stanju i otkriven mi je mali tumor na vratu, koji je otklonjen poslije trke koju sam vozio na 'Interlagosu'. Iako je u pitanju benigni tumor, samo bi postao veći, a ne želim takve probleme dok vozim trke“, naglasio je Barikelo.

Proslavljeni Brazilac je, takođe, objasnio da su mu doktori rekli da je imao sreće što neće imati dugoročne ili još teže posljedice.

"Porodični prijatelj, koji je doktor, vidio je da sam u lošem stanju i zaista sam imao sreće. Vena zbog koje je nastala upale regenerisala se sama za dva sata. Kada sam napuštao bolnicu rečeno mi je da se samo 14 odsto ljudi izvuče iz situacije u kakvoj sam bio ja. Mnogi pretrpe ozbiljne posljedice ili umru“, otkrio je Barikelo.

Barikelo je objasnio kako je na prvom mjestu završio u bolnici.

"Bio sam kod kuće, tuširao sam i odjednom sam osjetio jaku glavobolju. Od nula do deset, rekao bih da je to bila glavobolja za osam ili devet. Toliko je bila jaka. Legao sam na pod, nisam želio nikoga da probudim, ali nije prestalo. Otišao sam u spavaću sobu i probudio suprugu, a kada mi se stanje pogoršalo znao sam da moram da odem u bolnicu“, rekao je nekadašnji vozač Ferarija i dugogodišnji timski kolega MIhaela Šumahera.

Tokom 19 godina karijere, Barikelo je vozio i za Džordan, Stjuart, Ferari, Hondu, Bron i Vilijams.

Ostvario je 11 pobjeda, a ukupno se 68 puta našao na pobjedničkom postolju, a posljednjih godina se takmiči u domovini. 

 

gratitude#englishversion

A post shared by Rubens Barrichello  (@rubarrichello) on

(Sportklub.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije