Moto sport

Salih Ljubijankić najbolji vozač brdske trke "Lopare 2017"

Salih Ljubijankić najbolji vozač brdske trke "Lopare 2017"
Foto: Aras Mundžić, Garage 78 | Salih Ljubijankić najbolji vozač brdske trke "Lopare 2017"

LOPARE - Pobjednik Pete brske auto-trke "Lopare 2017" u generalnom plasmanu je Salih Ljubijankić iz Auto-moto kluba "Cazin", koji je proglašen i najboljim vozačem trke.

Peta brdska auto-trka, koja se održava u okviru manifestacije "Dani dijaspore", imala je 23 učesnika koji su se nadmetali u šest klasa za najbolje vrijeme na stazi u Tobutu dugoj 3.150 metara. 

Drugo mjesto u generalnom plasmanu zauzeo je Đani Đelmo iz Auto-moto kluba "Sunce" iz Jablanice, dok je trećeplasirani Harun Hadžić iz sarajevskog Auto-reli kluba "Rejsing". 

Trku je svečano otvorio direktor Rudnika i termoelektrane /RITE/ Ugljevik Đorđe Popović koji je učesnicima poželio sreću u nadmetanju. 

"Kao društveno odgovorna firma RiTE Ugljevik finansira događaje i društvene aktivnosti koje afirmišu ove prostore, a ova trka je odličan reprezentant opštine Lopare i na neki način vraća interes za život ovih prostora", rekao je Popović novinarima. 

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je u ime domaćina izrazio zadovoljstvo što se trka nakon nekoliko godina prekida ponovo vratila na stazu u Tobutu. 

"U Tobutu je jedna od najboljih staza na kojoj je prva auto-trka organizovana 2009. godine, a sada je sredstvima Javnog preduzeća `Putevi Republike Srpske` saniran kolovoz i postavljene su zaštitne ograde, što će nakon trke koristiti stanovništvu ovoga kraja", rekao je Savić. 

Rekord staze u Tobutu drži Miroslav Josipović iz Modriče. 

Organizator trke je Auto-moto i karting klub "Feromont sport" iz Bijeljine, a pokrovitelji su Opština Lopare, Ministarstvo za saobraćaj i veze Republike Srpske, "Putevi Republike Srpske", RiTE Ugljevik i Auto-moto savez Srpske. 

Sponzori trke su javne ustanove "Šume Republike Srpske" i "Vode Srpske", preduzeća "Fis", "Dunav osiguranje", "Telrad Net", "Elektro- Bijeljina", bijeljinski "Komunalac", "Sas" Priboj, Auto-moto društvo "Sigurnost" iz Bijeljine i domovi zdravlja Bijeljina i Lopare. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije