Moto sport

Sebastijan Fetel: Rikiardo mi otežao život

Sebastijan Fetel: Rikiardo mi otežao život
Sebastijan Fetel: Rikiardo mi otežao život

Aktuelni šampion Formule 1 Sebastijan Fetel priznao je da mu je Danijel Rikiardo prilično otežao život od početka ovogodišnjeg šampionata.

Najmlađi šampion u istoriji Formule 1 ove sezone je u potpunoj sjenci svog novog timskog kolege, pošto mu je najbolji rezultat u 2014. godini drugo mjesto u Singapuru, dok mladi Australijanac ima već tri trijumfa.

"Danijel je odradio sjajan posao i prilično mi je otežao život. Ali, mislim da je sve to dobro za moral tima. Njegovi rezultati su dokazali da naš bolid nije toliko loš uopšte", istakao je Nijemac.

Prošle nedjelje prvi čovjek Formule 1 Berni Eklston je dodao ulje na vatru rekavši da bi Fetel bio savršen vozač za Ferari ako bi želio da napusti Red bul. Fetel je, međutim,  još jednom poručio da nema planove da napusti Red bul i preseli se u Ferari, uprkos brojnim spekulacijama prethodnih nedjelja. Odgovarajući na stalne glasine o odlasku iz austrijskog tima, Fetel je istakao da mu je teško da isprati sve što se priča u posljednje vrijeme.

"Toliko puta sam rekao da imam ugovor s Red bulom za sljedeću godinu i ne vidim princip po kojem će se to promijeniti", naglasio je Fetel i dodao: "Imam još mnogo toga da postignem s ovim timom i želim da se postaram da se vratimo jači."

Nijemac trenutno drži peto mjesto u generalnom plasmanu vozača sa 124 boda, 57 manje od Rikiarda, dok se na čelu nalazi vozač Mercedesa Luis Hamilton sa 241.

I vozač Meklarena Dženson Baton neće mijenjati timske boje naredne sezone i kaže da je srećan što će ostati u britanskom timu.

"Mislim da obavljam dobar posao za ekipu. Jedino što moram bolje da radim subotom, kada se voze kvalifikacije. U pojedinim trenucima nisam imao sreće, ali i nisam izvlačio najbolje iz svakog takmičarskog vikenda. To me mnogo nervira, ali biću bolji", rekao je Baton.

Meklaren još nije saopštio ko će sljedeće sezone voziti za tu ekipu, a britanski mediji spekulišu da će u timu ostati oba vozača, Dženson Baton i Kevin Magnusen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije