Moto sport

Sebastijan Fetel nije ljubitelj V6 motora

Sebastijan Fetel nije ljubitelj V6 motora
Sebastijan Fetel nije ljubitelj V6 motora

Četvorostruki svjetski šampion Sebastijan Fetel priznao je da je razmišljao o povlačenju iz Formule 1 ove sezone poslije prelaska na hibridne V6 motore.

Vozač Red Bula je prije nego što su novi motori zamijenili stare, osmocilindrične, najviše komentarisao promjenu i naglašavao je da će nedostatak buke biti veliki problem za sport.

Međutim, Fetel je odlučio da ostane u Formuli 1 zbog malog broja alternativnih opcija, ali i dalje vjeruje da je to najjači šampionat u auto-moto sportu, uprkos promjeni motora.

"Naravno, razmišljate o svemu, pa i povlačenju. Odjednom nemate dva cilindra, vi niste ti koji restartuju bolid, već to radi kompjuter, i onda se zapitate: Kakve ovo ima veze sa trkanjem? Ali, šta je alternativa? Bolidi su postali sporiji, ali su i dalje najbrži na svijetu", naglasio je Fetel.

Iako nije napustio Formulu 1, Nijemac se ipak odlučio za promjenu, pošto će napustiti Red Bul na kraju sezone. Izvjesno je da ide u Ferari, a očekuje se da će to zvanično biti potvrđeno sljedeće nedjelje.

"Nadam se da ću uskoro objaviti planove, ali u ovom trenutku moramo da budemo strpljivi. Svjestan sam da me čeka težak zadatak, biće mi potrebno vrijeme, posebno jer Mercedes ima veliku prednost. Ali, da nisam ubijeđen da mogu da budem uspješan tamo, ne bih se ni usudio da napravim ovaj korak", istakao je Fetel.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 završava se Velikom nagradom Abu Dabija 23. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije