Moto sport

Sljedeće godine tri vozača u timu

Sljedeće godine tri vozača u timu
Sljedeće godine tri vozača u timu

Godinama se spekuliše o tome, a 2015. bi moglo konačno da se desi - neki od timova Formule 1 bi mogli da imaju po tri vozača.

Vlasnik Formule 1 Berni Ekleston potvrdio je ovu vijest i rekao da postoji osam timova koji bi eventualno mogli da "dodaju" tog trećeg vozača.

"Da, to je sasvim realna mogućnost. Pričao sam s ljudima iz svih timova i osam timova je zainteresovano za tako nešto. Ali, sve će biti mnogo jasnije za dvije ili tri sedmice", rekao je Ekleston i dodao kako nema namjeru da se penzioniše, iako ga polako "gaze godine", a ima i silnih pravnih problema u posljednje vrijeme.

U nedjelju (14 časova) se vozi Velika nagrada Singapura, a vozač Red bula Danijel Rikiardo smatra da će sljedeće dvije trke biti presudne u borbi za titulu. Od klupskog kolege Sebastijana Fetela neće dobiti pomoć, pošto je sa vrha naređeno da neće biti timskih naređenja, ali već više puta ove godine, Rikiardo je dokazao da može i sam da se bori sa "vjetrenjačama". Australijanac je zabilježio dvije uzastopne pobjede u Belgiji i Mađarskoj, pa su se u Red bulu pojavile nade da bi mogao da konkuriše za titulu, ali ih je u Monci Mercedes vratio na zemlju.

"Singapur i Suzuka su dvije trke kojima se iskreno radujemo. Naravno da očekujem da će Mercedes biti izuzetno brz, ali očekujem da ćemo i mi biti konkurentni. Iskreno, titula je trenutno veoma daleko, ali tako je bilo i pred Mađarsku i Belgiju pa se poslije te dvije trke sve okrenulo naglavačke", optimista je Rikiardo.

Australijanac je trenutno 72 boda iza vodećeg Nike Rozberga iz Mercedesa, uz podsjećanje da će se na posljednjoj trci u Abu Dabiju dijeliti dupli bodovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije