Moto sport

"Smrtonosna tužba" protiv najvećih automobilskih kompanija

"Smrtonosna tužba" protiv najvećih automobilskih kompanija
"Smrtonosna tužba" protiv najvećih automobilskih kompanija

LOS ANĐELES - Američki potrošači podigli su, kako je nazivaju, "smrtonosnu tužbu" protiv 10 najvećih proizvođača automobila zbog potencijalnog trovanja ugljen monoksidom!

Tužba je uperena protiv svih vodećih proizvođača u auto-industriji i uključuje "BMV", "Mercedes Benc", "Fiat Krajzler", "Ford Motor", "Dženeral Motors", "Hondu", Hjundai", "Nisan", "Tojotu", "Foksvagen" i njihove pod-brendnove.

U tužbi pred saveznim sudom u Los Anđelesu navodi se da su potrošači izloženi riziku od potencijalno smrtonosnog trovanja uslijed sistema za paljenje automobila bez ključa.

Tužioci tvrde da je taj sistem, koji je u SAD ugrađen u pet miliona vozila, krivac za smrt 13 osoba, stradalih od posljedica trovanja ugljen monoksidom.

U tužbi su opisani slučajevi u kojima su vozači slučajno ostavili vozila upaljena u garaži, što je uzrokovalo ispuštanje ugljen monoksida koji je ulazio u kuće.

Oni tvrde da se smrt 13 lica lako mogla sprečiti, samo da su proizvođači u sistem paljenja bez ključa ugradili funkciju automatskog isključivanja motora automobila kada vozač nije u blizini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije