Moto sport

Srpski automobilista sezonu startovao pobjedom na trci šampionata

Srpski automobilista sezonu startovao pobjedom na trci šampionata
Srpski automobilista sezonu startovao pobjedom na trci šampionata

BUDIMPEŠTA - Srpski automobilista, vozač EKO Rejsing tima Milovan Vesnić pobijedio je na prvoj trci šampionata centralne Evrope na kružnim stazama, koja se vozila na Hungaroringu.

Vesnić je iskoristio juče osvojenu prvu startnu poziciju i dominirao na stazi od prvog do posljednjeg kruga, dok je drugi srpski vozač Rudi Pešović imao nešto teži posao, ali se ipak na kraju domogao pobjedničkog postolja i mjesta broj tri u konkurenciji 26 vozača iz Evrope.

Već u prvom krugu nakon starta došlo je do kontakta između Pešovića i češkog automobiliste Petra Krejcija za volanom Lotus Exige zbog čega se vozac EKO Rejsing tima na stazu vratio kao dvanaesti.

Pešović se nije predavao i hrabro se probijao ka vrhu da bi mu izlazak vozila bezbjednosti u četvrtom krugu trke omogućio da uhvati priključak za vodećima.

Za to vrijeme, Vesnić je dominirao stazom ne dopustivši konkurentima da iole ugroze njegovu lidersku poziciju. Kraj trke obilježila je borba Pešovića i slovačkog vozača Jula Konceka za treće mjesto na podijumu iz kojeg je srpski automobilista izašao kao pobjednik.

"Malo je reći da sam zadovoljan ovakvim početkom sezone za EKO Rejsing tim", izjavio je Vesnić nakon ceremonije proglašenja pobjednika na Hungaroringu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije