Moto sport

Staza u Monaku dobila ivičnjak poput "lansirne rampe"

Staza u Monaku dobila ivičnjak poput "lansirne rampe"
Staza u Monaku dobila ivičnjak poput "lansirne rampe"

Organizatori VN Monaka postavili su veliki ivičnjak u Swimming Pool šikani u posljednjem sektoru staze kako bi obeshrabrili vozače da pokušavaju skratiti stazu na tom mjestu.

Na unutrašnjem dijelu prvog dijela šikane postavljen je veliki žuti ivičnjak koji je prilično visok, dovoljno visok da ga Romein Grožan prozove ‘lansirnom rampom’.

Osim velikog novog žutog ivičnjaka u vrhu prvog dijela šikane, novost je i niži žuti ivičnja koji se proteže paralelno sa zidom na izlazu iz šikane kojega vozači moraju obići kad se žele vratiti na stazu.

Predsjednik udruženja GP vozača Romein Grožan ne razumije zašto su organizatori povukli ovaj potez jer su i prethodni ivičnjaci radili svoj posao.

"Ne znam zašto su to učinili, možda za utrke Porschea. Ali ako ste u F1 bolidu ne dirajte tu veliku žutu stvar! Izgleda kao lansirna rampa. Mogli biste ostati bez prednjeg krila zbog male pogreške i nakon toga odletiti u zid. Prije je tu bio veliki ivičnjak, a njegovo korištenje vam je ionako odnosilo vrijeme pa ne razumijem zašto su stavili novi”, rekao je Grožan.

Sergho Perez takođe misli da novi ivičnjak nije bio potreban.

"Daleko je prevelik, ne mislim da je potrebno imati tako veliki ivičnjak. Mislim da je prethodni bio dovoljno veliki i ako ste ga pogodili poslao bi vas u zid. Ovaj bi vas vjerovatno poslao na tribine", zaključio je Grožan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije