Moto sport

Stiže nova serija Yamahe R1M

Stiže nova serija Yamahe R1M
Stiže nova serija Yamahe R1M

R1M je trkački motocikl ograničenog broja primjeraka, koji može da se pohvali najnaprednijom elektronikom ikada viđenom na jednoj serijski proizvedenoj Yamahi.

Prva proizvedena serija, u varijanti za proizvodnu 2015. godinu, je vrlo brzo rasprodata, što dovoljno govori o samoj mašini.

Iz kompanije sada stižu najave nove proizvodne serije modela YZF-R1M, a ovaj jedinstveni i snažni dvotočkaš, opremljen MotoGP tehnologijom, će jedino biti dostupan putem "onlajn" sistema registracije.

Prijavljivanje počinje 1. oktobra, a za sada nije poznato koliko narudžbina će Yamaha primiti.

Nova serija će po specifikacijama biti ista prethodnoj, što znači da buduće kupce očekuje mašina teška 200 kilograma sa rednim, četvorocilindarskim DOHC agregatom zapremine 998 kubika i blizu 200 KS.

Uz pregršt najsavremenijih tehnologija, novi vlasnici će moći da uživaju u iskustvu zasnovanom na najboljim elementima Yamahinog M1 fabričkog modela, koji se takmiči u MotoGP šampionatu.

Svi kupci će moći da prisustvuju "Yamaha Racing Experience" programu, gdje će dobiti detaljne savjete i uputstva kako da izvuku najbolje iz ove mašine. Prethodni događaj je bio organizovana u julu, kada su vlasnici modela iz prve serije zajedno sa MotoGP vozačem, Kolinom Edvardsom, prošli svojevrsnu obuku na R1M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije