Moto sport

Šumaher ide na operaciju, ako ne uspije ljekari dižu ruke od njega?

Šumaher ide na operaciju, ako ne uspije ljekari dižu ruke od njega?
Foto: Ilustracija | Šumaher ide na operaciju, ako ne uspije ljekari dižu ruke od njega?

Sedmerostruki svjetski šampion i po mnogima najbolji vozač Formule 1 svih vremena Mihael Šumaher (48) već četiri godine živi u komi nakon što je doživio tragičan pad na skijanju u francuskom Meribelu 2013. godine.

Ljekari su tada potvrdili da Šumaher nije nosio kacigu gotovo sigurno bi na mjestu preminuo. Pad je bio toliko težak da je zadobio teške povrede glave zbog kojih se do dana današnjeg još uvijek nije probudio. Skijao je sa sinom.

Njegova porodica uložila je gotovo cijelu stečenu imovinu na liječenje, njegov dom u Švajcarskoj posjetio je veliki broj najvećih svjetskih specijalista, ali nikakva terapija nije uzrokovala buđenje iz kome.

Iako njegova porodica šuti i insajderske informacije cure kao kroz neprobojno staklo, švedski list "Expressen" ipak je uspio nešto da sazna.

Tako tvrdi da će ljekari pokušati sa još jednom operacijom nakon koje će dići ruke od daljnjeg liječenja ako ne urodi plodom.

Šumaher bi uskoro trebalo da preseli u Dalas gdje će o njemu brinuti jedan od najcjenjenijih svjetskih neurologa dr. Džulijan Miks.

"Imam puno iskustva s takvim pacijentima. Sumnjam da je iko u Evropi liječio više takvih pacijenata od mene", rekao je Miks za njemački list "Bravo".

(24Sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije