Moto sport

Šumaher plače čim čuje glasove djece

Šumaher plače čim čuje glasove djece
Šumaher plače čim čuje glasove djece

Godinu dana je prošlo otkako je slavni vozač Formule 1 Mihael Šumaher doživio tragediju tokom skijanja u francuskim Alpima, a stanje velikog šampiona, koji je tom prilikom ozbiljno povrijedio glavu i potom bio u višemjesečnoj komi, i dalje je vrlo ozbiljno.

Dani polako prolaze za porodicu Šumaher od tog 29. decembra 2013, kada je sedmostruki prvak svijeta u "najbržem cirkusu na svijetu" glavom udario o jednu stijenu i umalo ostao mrtav na mjestu.

U junu je tada 45-godišnji as napustio bolnicu, prebačen je porodičnu kuću u švajcarskom Glandu, gdje je italijanski novinar Đorđo Teruci iz "Korijere dela sera" zabilježio dirljive momente.

"Šumi - plače. Nekada čak i misteriozno. Plače kada čuje glasove svoje djece, kada čuje glas svoje žene, ili kada čuje svoje pse. U tišini sobe u kojoj je smješten - suza se sliva niz njegovo upijeno lice na svaki zvuk koji mu je poznat. U svemu ovome možemo... možemo da vidimo život, smješten u toj kapi; Baš tu je snaga čovjeka koji je dirnut, i koji nas sve dotakne", piše Teruci.

On dodaje da Šumaher prepoznaje glasove supruge Korine, kćerke Đine Marije i sina Mika, te da je "živ i da razumije" (šta se oko njega dešava), što svjedoči o tome da je u toku "dug, spor napredak" poslije nesreće na skijanju i "čitave godine u kojoj je djelovao - baš daleko".

Mihael Šumaher je titulu u Formuli 1 osvajao u sedam navrata (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003. i 2004. godine), a karijeru je privremeno završio 2007, pole vožnji za Džordan, Beneton i Ferari, a potom je od 2010. do 2012. obnovio kao pilot Mercedesa. Vozio je 308 trka, trijumfovao je 91 put, a čak 155 puta je bio na pobjedničkom podijumu.

Baš ovog dana - puni 46 godina, prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije