Moto sport

Šumaher u kritičnom stanju, ima krvarenje u mozgu. Bori se za život

Šumaher u kritičnom stanju, ima krvarenje u mozgu. Bori se za život
Šumaher u kritičnom stanju, ima krvarenje u mozgu. Bori se za život

Francuska televizija BFM TV javila je večeras da je sedmostruki svjetski šampion u Formuli 1 Mihael Šumaher u kritičnom stanju te da ima krvarenje u mozgu.

Tu je informaciju dobila iz 'medicinskih izvora' u Univerzitetskoj bolnici u Grenoblu, u koju su njemačkog vozača Formule 1 prebacili nakon nesreće na skijalištu u francuskim Alpama.

Nešto kasnije, bolnica u Grenoblu službeno je agenciji AFP potvrdila da je stanje Mihaela Šumahera kritično. On je hitno operisan.

Istovremeno se oglasio i njegov menadžment, koji je izvijestio da je automobilistička legenda u komi te da mu je potreban 'hitan neurohirurški tretman', javlja Jutarnji.hr.

Iako se u prvi mah pojavila informacija da je van životne opasnosti, njemački i francuski mediji pišu da je stanje Mihaela Šumahera kritično.

Prema pisanju ‘Lekipa’, koji je ozbiljan izvor i koji se poziva na AFP, Šumaher ima unutrašnje krvarenje na mozgu i stanje mu se pogoršalo, piše B92.

Podsjetimo, sedmostruki prvak svijeta nastradao je u odmaralištu Meribel van skijaških staza, a prilikom pada glavom je udario u kamen i zadobio teže povrede.

"Šumaher je glavom udario u kamen, ali, na sreću, nosio je kacigu. Bio je pri svijesti prilikom transporta u bolnicu, ali prilično dekoncentrisan. Vjerujem, ipak, da povrede nisu toliko opasne", kazao je direktor poznatog skijališta Kristof Gernigon Lekont, a prenosi Rojters.

Četrdesetčetvorogodišnji Nijemac smješten je u bolnicu u Grenoblu, gdje je odmah stigao i hirurg Dofan Liber, veliki prijatelj legende Fornule 1.

Takođe, u Grenobl je odmah stigla i Šumaherova porodica, što je naznaka da povreda nije bezazlena.

Šumaher je u francuskim Alpama bio na odmoru. Ondje u vlasništvu ima planinsku kolibu.

Felipe Masa je putem Twittera napisao: 'Molim se za tebe, brate moj!! Želim ti brz oporavak!! Bog te blagoslovio Mihaele'.

U ponedjeljak press konferencija o Šumaherovom zdravstvenom stanju
  
Univerzitetska bolnica u Grenoblu najavila je za ponedjeljak u 11 časova press konferenciju o Šumaherovom zdravstvenom stanju. Uz slavnog vozača u bolnici su njegova supruga i djeca, a prema Grenoblu je krenuo i njegov prijatelj te šef Mercedesove ekipe u Formuli 1 Ros Braun.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije