Moto sport

Šumaherove šanse za oporavak minimalne

Šumaherove šanse za oporavak minimalne
Šumaherove šanse za oporavak minimalne

GRENOBL - Mihael Šumaher je navodno prebačen sa intenzivne njege na odjeljenje za rehabilitaciju u bolnici u Grenoblu, a šanse za njegov potpuni oporavak su veoma male.

Zbog toga što je prebačen na drugo odjeljenje pojavila se nova zabrinutost po pitanju njegovog oporavka, pošto su posljednje informacije iz njegovog tima ukazivale da se još nije probudio iz kome u kojoj je od kraja decembra, kada je doživio nesreću tokom skijanja, piše B92.

Šumaherova menadžerka Zabine Kem nije još odgovorila na informacije koje je objavio magazin "Bunte".

Ukoliko se ispostavi da su te informacije tačne, to znači da 45-ogodišnji Šumaher nije u životnoj opasnosti od povreda koje je zadobio u Maribelu. Međutim, to što je prebačen na odjeljenje rehabilitacije znači da će i dalje imati istu terapiju koju je imao do sada, ali da doktori ne očekuju značajan napredak u narednom kratkoročnom periodu.

Ljekarski stručnjaci su još od nesreće tvrdili da će doći trenutak kada će doktori obavijestiti Šumaherovu porodicu da ne mogu više ništa da učine za njega.

"Šumaherovo prebacivanje na specijalističku rehabilitacionu kliniku se sprema i šanse za njegov potpuni oporavak su značajno smanjene", tvrde mediji.

Šumaher je nesreću doživio 29. decembra, a proces njegovog buđenja započet je mjesec dana kasnije. Njegova porodica se posljednji put oglasila o njegovom stanju u aprilu, kada je rečeno da ima trenutke kada je svjestan i budan.

Od tada nije bilo nikakvih informacija, zbog čega su se pojačale spekulacije da potpun oporavak nije moguć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije