Moto sport

Transport Mihaela Šumahera nije rizičan

Transport Mihaela Šumahera nije rizičan
Transport Mihaela Šumahera nije rizičan

Priznati sportski ljekar Rejnhard Vejnstebl uvjeren je da transport Mihaela Šumahera helikopterom od Grenobla do kuće u Švajcarskoj neće predstavljati rizik.

Legendarni vozač Formule 1 već tri mjeseca je u komi nakon što je doživio nesreću na skijanju u Francuskoj, a njegova supruga Korina odlučila je da ga prebaci u porodičnu kuću u Glandu. Iako su bilo kakve prognoze za oporavak slavnog njemačkog sportiste nezahvalne, Korina Šumaher je optimista i smatra da će kućna atmosfera na njega pozitivno uticati.

"Prevoz se može izvesti, a idealan je transport helikopterom. To će biti sigurno za njega. Iako je tehnički komplikovano, moguće je izvesti transport čak i pacijenta u njegovom stanju. Kod kuće mora imati posebnu opremu", rekao je doktor Vejnstebl.

Grad Gland, u kojem se nalazi Šumaherov dom, udaljen je 174 kilometra od Grenobla, a nalazi se na obali Ženevskog jezera. Instalacija kompletne medicinske opreme namijenjene liječenju i njezi sedmostrukog šampiona Formule 1 koštala bi oko 12 miliona evra.

Tačna situacija vezana za zdravstveno stanje nesrećnog šampiona s pravom je obavijena velom tajne. Zna se samo da ga ljekari i dalje drže u stanju vještačke kome, da je u nepromijenjenoj situaciji duže nego što su se nadali, te da je izgubio četvrtinu svoje normalne tjelesne težine. Najteže je, bez sumnje, Šumaherovoj porodici koja provodi desetak sati dnevno pored njegovog bolničkog kreveta, mole se za oporavak, a onda uveče odlaze kući. Korina Šumaher ne želi da se preda jer bi to, prema njenim riječima, bila izdaja. Zato je i odlučila da izdvoji 12 miliona evra za neophodnu ljekarsku opremu kako bi njen muž mogao da napusti bolnicu i oporavak nastavi u porodičnoj kući.

Rat riječima Alonsa i Raikonena

Fernando Alonso vjeruje da odrađuje dobar posao za volanom ferarija sve dok pobjeđuje timskog kolegu Kimija Raikonena.

"Volio bih da sam pobijedio u Australiji i Maleziji. Ali, sve dok si ispred timskog kolege radiš nešto iznad očekivanja ljudi", rekao je Alonso.

Raikonen, međutim, ne priznaje da je sporiji od Španca:

"Ovo nije bio idealan start, ali poboljšali smo bolid u Maleziji. Vikend je startovao dobro, a završio loše. Da se nije dogodio incident s Magnusenom, ne vidim razlog zašto ne bih završio gdje i Alonso".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije