Moto sport

U nedjelju VN Kine: Mercedes uzvraća udarac

U nedjelju VN Kine: Mercedes uzvraća udarac
Foto: Ilustracija | U nedjelju VN Kine: Mercedes uzvraća udarac

Da li su pobjede Ferarija u prve dvije trke nove sezone bile samo splet loših okolnosti za Mercedes ili Sebastijan Fetel ovaj put zaista ima jednako jake adute kao i aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton, vidjećemo u nedjelju na Velikoj nagradi Kine.

Ako je staza u Bahreinu bila kao stvorena za Ferari, to isto bi se moglo reći i za Mercedes i autodrom u Šangaju. I dosadašnji rezultati tako kažu. Mercedes je u Kini slavio pet, a Ferari četiri puta. Ipak, ono što je možda i bitnije, "srebrne strijele" su u prethodne četiri godine bile neprikosnovene, a posebno Hamilton, koji je Šangaj pokorio pet puta, četiri u Mercedesu i jednom u Meklarenu. Sa druge strane, Fetel ili nema sreće ili mu jednostavno Kina ne odgovara, pobijedio je jednom, i to 2009. godine dok je bio za volanom Red Bula.

Očekivano, na prva dva treninga u petak na vrhu je bio Hamilton. Imao je najbolja vremena, ali pravi odnos snaga vidjeće se tek kada krenu kvalifikacije. Britanac, koji juri petu šampionsku krunu, baš kao i njegov najljući takmac Fetel, očekivano je bio pun hvale za rivale iz Maranela. Pohvalio je i Red Bul, koji je razočarao na startu šampionata (u Australiji je trku završio samo jedan, a u Bahrenu nijedan bolid).

"Balans bolida je dobar, ali moramo odraditi završna podešavanja. Ferari je brz, a Red Bul je izgledao vrlo brz u dužim vožnjama. Dobro je vidjeti tako izjednačena vremena, ali to znači da moramo biti na najvišem nivou", kazao je Britanac.

Kvalifikacije za trku biće održane u subotu od osam časova, a trka je na programu u nedjelju od 8.10. Sebastijan Fetel vodi u ukupnom poretku s maksimalnih 50 bodova ispred Hamiltona sa 33 i drugog vozača Mercedesa Valterija Botasa sa 22 boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije