Moto sport

Varnice i sudari pri 250 km na sat

Varnice i sudari pri 250 km na sat
Varnice i sudari pri 250 km na sat

Jedna od najvećih automobilističkih trka u SAD, "Dejtona 500", nazvana po dužini pređenog puta koju takmičari treba da pređu, a čeka ih 500 milja, odnosno 805 kilometara vožnje na stazi u Floridi, ove godine je protekla spektakularno.

Po običaju, bilo je tu svega, od brojnih sudara (srećom bez tragičnih posljedica) i užarene atmosfere, koju nije mogao da ugasi ni šestočasovni prekid zbog kiše.

Na kraju je trijumfovao vozač čiji je otac poginuo baš na toj stazi, i to u posljednjem krugu "Dejtone 500" vožene 2001.

Dejl Ernhard Junior uspio je da nadmaši sve rivale na čuvenoj trci i drugi put u istoriji pobijedi na ovom nadmetanju, na kome je najbolji bio 2004.

"Zaslužio je. Ako iko jeste, onda je to čojvek koji je triput bio drugi u posljednje četiri godine", rekao je Bred Keselovski, koji je za volanom forda na kraju bio treći, iza pobjednika koji je vozio ševrole i Denija Hemlina u tojoti.

Sam Ernhard nije krio oduševljenje:

"Ovo je nevjerovatno. Ne mogu da vjerujem da se sve ovo dešava. Osjećaj je čak bolji nego prije deset godina kada sam prvi put ovdje trijumfovao", rekao je šampion "Dejtone 500", trke na kojoj je prosječna brzina vozila oko 257 kilometara na sat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije