Moto sport

Vilnev: Botas se obrukao u Brazilu, nije kao Hamilton

Vilnev: Botas se obrukao u Brazilu, nije kao Hamilton
Foto: vrele gume | Vilnev: Botas se obrukao u Brazilu, nije kao Hamilton

Nekadašnji šampion Formule 1 Kanađanin Žak Vilnev oštro je kritikovao vozača Mercedesa Valterija Botasa zbog izdanja u pretposljednoj trci sezone na stazi "Interlagos" u Brazilu.

Botas je u Brazilu krenuo sa pol-pozicije, ali je trku završio kao drugi, pošto ga je Nijemac Sebastijan Fetel obišao odmah u prvom krugu i tu prednost čuvao do kraja. Ovosezonski šampion Formule 1 Britanac Luis Hamilton je u bolidu Mercedesa startovao iz boksa poslije udesa u kvalifikacijama, ali je bio sjajan i osvojio je treće mjesto.

Upravo je poređenje dvojice vozača Mercedesa bila tema kojom se bavio Vilnev, šampion F1 iz 1997. godine.

"Fetel je sjajno vozio. Pobijedio je već na startu. Bio je agresivan. Kada vidite na šta je sve spreman Mercedes, onda vidite Hamiltona, dok Botas ne drži tempo. Botas je posramljen. Luis je startovao iz boksa, a trku je zavrišio tri sekunde sporije od Botasa. Obrukao se. Nema tempo kao Hamilton. Takav je cijele sezone. To je njegov nivo - dobar broj dva", rekao je Vilnev.

Botas je poslije trke priznao da je izgubio poslije lošeg starta, ali da su Ferari i Mercedes u Brazilu bili blizu.

"Što se tiče tempa bili smo veoma blizu. Pokušali smo da pritisnemo Fetela, da se približimo, naročito poslije pit stopa. Pokušao sam da ga prestignem poslije izlaska iz pit stopa, ali nije bilo moguće", kazao je Valteri Botas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije