Moto sport

Volf: Hamilton i Rozberg kao neprijatelji

Volf: Hamilton i Rozberg kao neprijatelji
Volf: Hamilton i Rozberg kao neprijatelji

Toto Volf, direktor F1 tima Mercedesa, opisao je borbu za titulu vozača svog tima Luisa Hamiltona i Nike Rozberga kao neprijateljsku.

Do kraja šampionata Formule 1 ostalo je šest trka, a prvoplasirani Rozberg ima 238 bodova, šest više od drugoplasiranog Hamiltona.

"Sve je od ljubazne veze tokom sezone preraslo u intenzivan odnos, gdje se kao dvojica neprijatelja bore za titulu. To je sve proces sazrijevanja. Momci su cijeli život učeni da im je prioritet da pobijede u Formuli 1", rekao je Volf, a prenio B92.

Ipak, direktor Mercedesa na sve gleda kao prirodan odnos koji će za jednog biti lijepo, a za drugog teško iskustvo.

"U istom su bolidu, bore se jedan protiv drugog za trofej, jedan će da slavi, drugi da omane. To je novo iskustvo za obojicu. U Formuli 1 su 22 momka i svaki od njih je nemilosrdan. Znaju šta žele i pokušaće to da ostvare. Niko je uvijek bio ovakav, ne znam zašto je bilo ko mislio da je 'gospodin dobrica'. Luis zna svoj put, impresivno se razvio i nije mu potrebna kontrola. Nema smisla pokušavati mijenjati njihove ličnosti", rekao je Volf.

Naredna trka je Velika nagrada Singapura, koja će biti vožena u nedjelju od 20 časova po lokalnom vremenu, a 14 po srednjoevropskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije