Moto sport

Vozači povezuju nacionalne parkove

Vozači povezuju nacionalne parkove
Foto: J.Đurđević | Vozači povezuju nacionalne parkove

BANJALUKA - Učesnici auto-reli trke, koja se održava u okviru saobraćajno-preventivne manifestacije Auto-moto saveza RS "Kozara - Sutjeska 2017", krenuli su u petak sa Trga Krajine u Banjaluci.

Oni će tokom tri dana voziti od Banjaluke do Nacionalog parka Kozara, pa do Nacionalnog parka Sutjeska.

Početak trke je ozvaničio predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović. Pored njega događaju je prisustvovao i Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS.

Ranko Babić, generalni sekretar Auto-moto saveza RS, rekao je kako se na ovogodišnju manifestaciju prijavilo 110 takmičara.

"Suština svega je da povežemo ljude iz RS i BiH da se druže, ali i da vidimo koliko su zaboravili pravila koja su naučili prilikom polaganja vozačkog ispita, kakve su im vještine na poligonu spretnosti, ali i da pokažu koliko su stabilni kao vozači na tako dugom putu", rekao je Babić.

On je dodao da učesnika ima iz RS,  FBiH, Hrvatske i Srbije.

Ministar Trninić je kazao kako ova manifestacija ima za cilj da poveže dva nacionalna parka gdje su se desile dvije velike istorijske bitke.

"Svi učesnici relija će na ovaj način provjeriti svoje takmičarske sposobnosti, ali i znanje propisa. Želim im puno uspjeha i da sve prođe onako kako su oni planirali", kazao je Trninić

Čubrilović je naglasio da je AMS RS u funkciji bezbjednosti saobraćaja i podsjetio da se ove godine proslavlja 25. rođendan, što predstavlja značajan jubilej.

"Ova manifestacija je prilika da se promoviše saobraćaj, ali prije svega bezbjednost. Ima i određenu dozu turističke promocije", kaže Čubrilović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije