Moto sport

Žan Tot progovorio o njegovim posjetama Šumaheru

Žan Tot progovorio o njegovim posjetama Šumaheru
Foto: Ilustracija | Žan Toto progovorio o njegovim posjetama Šumaheru

Bivši Ferrarijev šef Žan Tot jedan je od rijetkih ljudi koji smiju da posjećuju legendarnog Mihaela Šumahera.

Kod njega je barem dva puta mjesečno, a sada je progovorio o tome kako se osjeća zbog svega što se desilo legendarnom pilotu Formule 1.

"Na rubu sam suza. Mihaelove fotografije su posvuda u mojoj kancelariji i stanovima", rekao je Tot (72), nakon što je primio nagradu za životno djelo.

Francuz je nagradu dobio na "Auto Bild Motorsport Race Nightu", a najzaslužniji za njegov trijumf su uzastopni naslovi koje je kao Ferrarijev šef osvojio s Mihaelom Šumaherom od 1999. do 2004. godine.

Žan Tot je i danas veliki prijatelj Šumaherovih i jedan od rijetkih kojima su dopuštene posjete bivšem vozaču Formule 1.

"Vrijeme koje sam proveo s Mihaelom ću pamtiti kao najbolje u svom životu. Volimo jedan drugog, zajedno smo ispisali nevjerovatnu priču", dodao je Tot, a onda otkrio i poneku informaciju o trenutnom Šumaherovom stanju. Takvi trenuci su veoma rijetki jer porodica legendarnog Nijemca, sa suprugom Korinom na čelu, zahtijeva maksimalnu privatnost.

"Posjetim ga barem dva puta mjesečno. Vidim Mihaela, njegovu porodicu... Volim tog čovjeka. Volio bih da je situacija drugačija", prokomentarisao je Tot.

Od nesreće Mihaela Šumahera, sedmostrukog svjetskog šampiona, u kojoj je teško povrijedio glavu na skijanju prošlo je pet godina, a ni danas se ne zna kakvo je tačno njegovo zdravstveno stanje. 

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije