Moto sport

Zavirite u najluksuzniji privatni avion na svijetu (FOTO, VIDEO)

Zavirite u najluksuzniji privatni avion na svijetu (FOTO, VIDEO)
Zavirite u najluksuzniji privatni avion na svijetu (FOTO, VIDEO)

Najluksuzniji privatni avion na svijetu ima čak pet različitih kabinskih zona, uključujući konferencijsku salu, otmjenu trpezariju i spavaću sobu, a gosti tokom leta mogu koristiti čak i ugrađene tuševe, kao i televizore, telefone i sve ostale pogodnosti koje i inače koriste dok su na tlu.

Upravo velika spavaća soba sa francuskim krevetom i tuš kabinom jedna je od omiljenih prostorija u ovoj "nebeskoj jahti", jer omogućava potpuni odmor i komfor i na 10.000 metara iznad tla.

Unutrašnjost krasi drveni enterijer, vrhunski dizajn, zvjezdane mape iz 14. vijeka i jedinstven mural, koji više podsjećaju na jahtu nego na uobičajeni enterijer aviona, a upravo to je i bio cilj.

"Skyacht One" dizajnirala je kompanija "Sotto studios" iz Kalifornije, a njen predsjednik Edvard Soto kaže da je želja dizajnera bila da unutrašnjost aviona učine sličnom brodovima i jahtama prošlog vijeka. I sudeći po fotografijama, to im je apsolutno pošlo za rukom...

Inače, dizajn aviona nominovan je za najbolji novi koncept među brojnom konkurencijom iz svih krajeva svijeta.

Još uvijek je samo koncept, ali bi mogao da postane stvarnost ako se neko odluči da u to zadovoljstvo investira 75 miliona evra koliko košta jedinstven dizajn koji je osmislio "Soto studios".

(NN, kucastil.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije