Moto sport

Zbog dugova nemaju ni za ručak

Zbog dugova nemaju ni za ručak
Zbog dugova nemaju ni za ručak

Vozače, mehaničare i inženjere Lotusa dočekalo je neugodno iznenađenje u Japanu, jer im je zbog nagomilanih dugova oduzet prostor za odmor i ručak na "Suzuki".

Tako su Roman Grožan i Pastor Maldonado, piloti Lotusa, ostali na jakoj kiši, a samo zahvaljujući solidarnosti drugih ekipa uspjeli su da izbjegnu poniženje.

"Lijepo je kada vidiš gostoprimstvo među drugim timovima kad ostaneš bez hrane, a oni ti otvore svoja vrata", rekao Grožan.

Lotus je na sudu i zbog neplaćenog poreza i sudbina ekipe zavisiće od toga hoće li je neko, poput zainteresovanog Renoa, na kraju ipak preuzeti.

"Nadam se da će se to riješiti i da ćemo se moći trkati. Ovo ne znači da se nećemo boriti za postolje. Situacija je napeta, čekamo na odgovore u vezi s budućnošću ekipe, ali duh nam nije klonuo."

Velika nagrada Japana vozi se u nedjelju u osam časova po našem vremenu na legendarnoj stazi "Suzuka". Biće to druga trka nakon završetka evropske turneje i prva poslije VN Singapura, gdje je treću ovosezonsku pobjedu ostvario Sebastijan Fetel. Ferarijev Nijemac na najbolji način iskoristio je odustajanje Luisa Hamiltona i sa 25 bodova smanjio zaostatak uoči posljednjih šest trka sezone. Japan je 14. stanica u ovogodišnjem kalendaru, a nakon "Suzuke" slijede Rusija, SAD, Meksiko, Brazil i Abu Dabi, trke u kojima ćemo saznati novog svjetskog šampiona. Prvi favorit i dalje je Hamilton, koji i dalje ima opipljivu prednost ispred Nike Rozberga i Fetela, ali forma koju je Nijemac pokazao u Singapuru zajedno s performansama Ferarijevog bolida nagovještava da bi situacija mogla da se zakomplikuje.

"Nastup u Singapuru bio je ispod svih očekivanja, koliko zbog našeg lošeg nastupa, toliko zbog dobrog nastupa drugih. Ali, jedan loš vikend ne znači da će biti loše do kraja sezone", smatra Toto Volf, jedan od čelnika Mercedesa.

Volf dodaje da je Singapur bio dobra opomena za njegov tim:

"Ponavljao sam više puta tokom sezone da ne smije da dođe do opuštanja, F1 je šampionat gdje se svaka greška skupo plaća. Japan nam više odgovara, očekujemo mnogo bolje rezultate i nadam se da ćemo to ispuniti."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije