Moto sport

Ženevska policija pazi Šumija

Ženevska policija   pazi Šumija
Ženevska policija pazi Šumija

Švajcarska policija angažovana je na obezbjeđenju okoline kuće legende Formule 1 Mihaela Šumahera, koji se ove nedjelje vratio iz bolnice.

Razlog za veće prisustvo policije u okolini Ženevskog jezera, u mjestu Gland, gdje Šumaher živi sa porodicom, je činjenica da su novinari i fotoreporteri već pokušali da naruše privatnost slavnog njemačkog vozača, želeći da ga fotografišu prilikom dolaska kući na imanje koje se nalazi na obali jezera.

Jedna ruska TV stanica pokušala je da izvještava uživo, ali ih je policija zamolila da napuste privatni posjed.

"Ne želimo da ljudi narušavaju njegov mir. Policija je zato u prijateljskom tonu rekla novinarima koji su bili na privatnom posjedu Mihaela Šumahera da ga napuste", potvrdio je za njemački "Bild" portparol policije Pjer Olivije Godar.

Inače, njegova porodica angažovala je već ranije privatno obezbjeđenje.

Šumaher je po povratku iz rehabilitacione klinike u Lozani okružen potpunom medicinskom njegom, uključujući medicinske sestre i fizioterapeute.

On je zbog teških povreda glave zadobijenih 29. decembra na skijanju u francuskim Alpima do juna bio u vještački izazvanoj komi, kada je prebačen u rehabilitacionu kliniku u Lozani, a prošle nedjelje je prebačen kući na dalji oporavak. Javnost i dalje ne zna u kakvom je zdravstvenom stanju sedmostruki šampion Formule 1 jer informacije koje dolaze iz njegovog neposrednog okruženja i preko portparola Sabine Kem su poprilično šture i neodređene. Dok jedni tvrde da je Šumaheru svakim danom sve bolje i da su šanse za oporavak jako velike, drugi smatraju da su povrede glave ipak bile preozbiljne i da će slavni Nijemac zauvijek ostati prikovan za krevet ili invalidska kolica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije