Auto zanimljivosti

BMW Serije 8 odnio prvu žrtvu i prije premijere

BMW Serije 8 odnio prvu žrtvu i prije premijere
Foto: Screenshot | BMW Serije 8 odnio prvu žrtvu i prije premijere

Premijera novog modela zakazana za petak 15. jun imala je, na žalost, tragičnu uvertiru prethodnog vikenda u Njemačkoj.

U udesu pretprodukcijskog BMW-a Serije 8, koji se dogodio u subotu uveče u blizini Bodenkirhena u Bavarskoj, poginula je 53-godišnja žena, dok je 37-godišnji vozač prošao samo sa lakšim povredama.

Kako navodi Motor1, neimenovani vozač iz Minhena povezao je majku svoje djevojke u testnom BMW-u Serije 8 kako bi joj pokazao novi model koji još nije zvanično predstavljen. Zbog prevelike brzine izgubio je kontrolu nad automobilom i izletio sa puta, nakon čega je vozilo udarilo u nekoliko stabala.

Iako su se vazdušni jastuci aktivirali, zbog siline udara žena, čije se ime ne navodi, pretrpjela je teške povrede glave i preminula je na licu mjesta.

Usljed velike deformacije karoserije, vatrogasci su bili prinuđeni da upotrebe hidraulični sjekač metala kako bi izvukli tijelo unesrećene.

Istraga o svim okolnostima koje su dovele do udesa je u toku, a u preliminarnom izvještaju kao glavni uzrok navodi se prekomjerna brzina.

Vjeruje se da je pretprodukcijsko vozilo bilo model BMW M850i xDrive opremljen V8 motorom sa 530 ks i 750 Nm, za koji se pretpostavlja da je u stanju da iz mjesta do stotke ubrza za manje od 4 s.

Zvanična premijera BMW-a Serije 8 trebalo bi da se održi 15. juna u okviru trke 24 časa Le Mana.

 

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije