Auto zanimljivosti

Clarkson, May i Hammond otpustili Amerikanca: Novi vozač ne smije biti debeo, nespretan i spor

Clarkson, May i Hammond otpustili Amerikanca: Novi vozač ne smije biti debeo, nespretan i spor
Foto: Youtube screenshot | Clarkson, May i Hammond otpustili Amerikanca: Novi vozač ne smije biti debeo, nespretan i spor

Popularni voditelji automobilističke emisije The Grand Tour, Jeremy Clarkson, James May i Richard Hammond, u promotivnom videu su i zvanično najavili da u drugoj sezoni neće biti "Amerikanca", koji je u prvoj testirao automobile.

Amerikanac je bio potpuna suprotnost Stiga, misterioznog vozača s kojim su Clarkson, May i Hammond sarađivali dok su vodili BBC-jevu automobilističku emisiju Top Gear.

Međutim, nakon jedne sezone, Amerikanac je dobio otkaz, a to mu je telefonskim putem saopćio Clarkson. Naravno, radi se o novom promotivnom videu.

Voditelji su prethodno rekli da se moraju "riješiti" vozača "nervira ljude", a kada su otpustili Amerikanca, istakli su da moraju naći nekoga ko je brz. Clarkson je predložio audiciju, a kao osnovne kriterije je izdvojio da novi vozač ne smije biti debeo, nespretan i spor.

Amerikanac je zapravo bio profesionalni NASCAR vozač Mike Skinner, koji je također nešto ranije putem Twittera saopštio da neće biti dio druge sezone.

"Želim vas informisati da se neću pridružiti ekipi u drugoj sezoni emisije The Grand Toura. Želim im mnogo sreće. Rečeno mi je da se moj lik nije razvio", napisao je Skinner.

Nova sezona počinje u decembru, tačnije, prva epizoda će biti emitovana 8. decembra, pa se može pretpostaviti da je zamjena već pronađena.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije