Auto zanimljivosti

Džeri Sajnfeld prodao lažni Porsche pa dobio tužbu

Džeri Sajnfeld prodao lažni Porsche pa dobio tužbu
Foto: N.N. | Džeri Sajnfeld prodao lažni Porsche pa dobio tužbu

​Slavni komičar Džeri Sajnfeld je veliki ljubitelj automobila, a izgleda da će se sada zbog svojih limenih ljubimaca naći u problemima.

Naime, protiv njega je podnijeta prijava u kojoj se optužuje da je njegov Porsche 356 A 1500 GS/GT Carrera Speedster iz 1958. godine kojeg je prodao prije gotovo tri godine u stvari - lažnjak!

Sajnfeld je automobil prodao u sklopu aukcije na Floridi, a novi vlasnik, kompanija Fica Frio Limited je tada keširala 1,54 miliona dolara. Ovih dana Sajnfelda je dočekalo neprijatno iznenađenje kada je advokatski tim pomenute kompanije protiv njega podigao tužbu.

Kako piše Fox News, cijela priča je krenula i ranije kada je Seinfeld usmeno optužen da je automobil kojeg je prodao lažnjak. Iz njegovog tima tvrde da je poznati komičar pokušao da izgladi stvari i da je bio spreman na saradnju. Naime, zanimalo ga je kako je otkriveno da automobil nije autentičan, budući da je prije toga i on keširao priličnu cifru kako bi postao vlasnik.

"Moj tim zadužen za analizu u vrijeme kupovine nije pronašao ništa sumnjivo", izjavio je tada Džeri. Ipak, izgleda da će se stvari rješavati na sudu. S obzirom na spremnost Sajnfelde na saradnju vjerujemo da će obe strane na obostrano zadovoljstvo izgladiti stvari, a Sajnfeld će ubuduće vjerovatno zaposliti nove stručnjake za procjenu vrijednosti i stanja svoje kolekcije kultnih automobila.

(Jutarnji.hr/Foto: Top Gear/NN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije