Auto zanimljivosti

Fetel i Raikonen provozali Alfa Romeo Giuliu

Fetel i Raikonen provozali Alfa Romeo Giuliu
Foto: Ilustracija | Fetel i Raikonen provozali Alfa Romeo Giuliu

Kimi nikada nije djelovao srećnije. Iako su podbacili na trci za Veliku nagradu Italije, gdje je Mercedes-AMG odnio duplu pobjedu, vozači Ferrari konjušnice Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen su se definitivno zabavili dok su bili u Italiji.

Naime, nekoliko dana prije trke, njih dvojica, kao i još jedan vozač F1 tima Ferrari Antonio Điovinaci su dobili su priliku da testiraju najsnažniji model u istoriji Alfa Romeo kompanije na test stazi Baloko.

Na kratkom video snimku se može videti kako se tri vozača F1 zabavljaju vozeći tri Giulia Quadrifoglio modela, koje pokreće Ferrari V6 biturbo agregat zapremine 2,9 litara i koji proizvodi 505 konjskih snaga i koji je povezan sa osmostepenim automatskim mjenjačem. Sa maksimalnom brzinom od 307 km/h i ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 3,9 sekundi ovom automobilu staza nije nepoznanica. On drži rekord na Nirburgringu u svojoj klasi sa vremenom od 7 minuta i 31 sekunde.

I Fetel i Raikonen su potpisali novi ugovor sa F1 timom Ferrarija, koji je dio Fiat Chrysler grupe. Četvorostruki svetski šampion će ostati u Ferrariju do 2020. godine, i zarađivaće oko 40 miliona dolara godišnje, više od bilo kog drugog vozača. Raikonen je produžio ugovor bar za još godinu dana.

(vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije