Auto zanimljivosti

Horoskopski znak određuje kakav ste vozač

Horoskopski znak određuje kakav ste vozač
Foto: N.N. | Horoskopski znak određuje kakav ste vozač

Nedavno provedeno istraživanje provedeno u SAD na uzorku od 100.000 ispitanika pokazalo je kako naviše saobraćajnih prekršaja prave Ribe, Ovnovi, Vodolije, Jarčevi i Vage.

U najmanje saobraćajnih nezgoda učestvuju Blizanci, Rakovi i Lavovi.

Vaga – Žudi za ravnotežom i ne voli odluke donositi na brzinu, što nije dobra karakteristika, jer je u saobraćaju u opasnim situacijama potrebno reagirati brzo i instinktivno.

Vodolija – Dijametralno suprotan od Vage, iako oba znaka spadaju u grupu zračnih znakova. Za volanom je impulsivan i često nemiran, a istovremeno voli brzinu pa nije sretno rješenje prepustiti mu volan.

Ovan – Egocentričan znak koji je sam sebi najvažniji često ne mari za druge učesnike u saobraćaju. Voli brzinu i riskantna preticanja pa je čest sudionik saobraćajnih nesreća, premda je u osnovi vrlo vješt vozač.

Ribe – Nisu agresivne poput Ovnova, ali su same sebi najveći neprijatelj, jer vole sanjariti za volanom. To loše utiče na nivo koncentracije potrebne za vožnju tako da su greške i krive procjene česte.

Škorpija – Skloni su obijesnoj vožnji, a u prometu su često i osvetoljubljivi. Ako im oduzmete prednost velika je vjerovatnoća da će vas pratiti kako bi vam učinili neku spačku ili vratili istom mjerom.

Bik – Prilično agresivan i svojeglav. Nije egocentričan poput Ovna, ali nije ni daleko od toga. Na cesti često tjera svoju pravdu, a ima i tendenciju prolaska kroz crveno svjetlo na semaforu.

Strijelac – Dobri su vozači, ali su kloni izlaganju nepotrebnom riziku. Od svih znakova oni su najskloniji pričanju na telefon u vožnji. Često ih možete vidjeti u paralelnoj radnji za volanom. Na primjer, žene se često znaju šminkati dok voze.

Jarac – Najčešće ne uživa u samoj vožnji nego što prije želi stići na odredište. S obzirom da su zbog toga često skloni kršenju saobraćajnih propisa, plaćanje kazni nije im strano, kao ni učestvovanje u saobraćajnim nezgodama.

Djevica – Detaljni su i sistematični. Poštuju saobraćajne propise do te mjere da čak često voze i manjom brzinom od dopuštene pa iza sebe stvaraju kolonu vozila. Sigurni su i pouzdani vozači.

Rak – Porodično nastrojeni vozači druge učesnike u saobraćaju gledaju kroz oči širih članova porodice. Ali, karakterno su skloni promjenama raspoloženja kad su pod pritiskom ili u gužvi tako da im upotreba sirene nije strana.

Blizanci – Odlični su u tzv. multitaskingu pa isti takav stav imaju i za volanom. Iako su sjajni vozači, neoprezni su, jer pokušavaju obaviti više radnji odjednom. Osim upravljanja automobilom često paralelno jedu, piju, puše, pričaju na telefon, šminkaju se…

Lav – Dobroćudni su i pažljivi prema ostalim učesnicima u saobraćaju, a veliki ego ih tjera da budu najbolji vozači.


Vaš dnevni horoskop pročitajte ovdje: Horoskop


Izvor: Autopress

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije