Auto zanimljivosti

Kolekcija automobila kakvu do sada niste vidjeli

Kolekcija automobila kakvu do sada niste vidjeli
Foto: N.N. | Kolekcija automobila kakvu do sada niste vidjeli

Takozvana "Bijela kolekcija" Porsche automobila, koja se nalazi na tajnoj lokaciji, zbog svog sadržaja ali i kompletnog dizajna enterijera izgleda potpuno nestvarno.

Fanovi Porschea, ali i svi istinski zaljubljenici u automobilie, vjerovatno bi ostali bez riječi pred jednim ovakvim prizorom - ne samo što se na jednom mjestu nalazi velika kolekcija modela iz svih epoha ovog nemačkog proizvođača, već su gotovo svi od 65 izloženih automobila ofarbani u bijelo.

Da doživljaj bude potpun, čitava unutrašnjost zgrade u kojoj se vozila nalaze takođe je bijela.

Vlasnik kolekcije želio je da ostane anoniman, a nije poznata ni lokacija objekta u kome se čuvaju ovi specifični Porschei, osim da su vjerovatno u pitanju Sjedinjene Američke Države.

Što se tiče izloženih eksponata, tu su automobili iz svih generacija, a dominiraju 911-ice. Među glavnim atrakcijama su bijeli Porsche 959, hiperautomobil 918 Spyder, Carrera GT, ali i nekoliko Porschea 356.

Nisu samo automobili ono što čini "Bijelu kolekciju" specifičnom. Na spartu ovog objekta smješteni su razni istorijski predmeti koji imaju veze sa Porscheom kao i originalna dokumentacija automobila.

U muzejskim uslovima čuvaju se originalni promotivni posteri, kao i razni asesoari, poput odjeće ili putnih torbi sa znakom Porschea, a tu je i biblioteka sa knjigama o Porscheu.

U kolekciju su uvršteni čak i Porsche bicikli.

Pogledajte video koji je o ovom jedinstvenom muzeju snimio "Porsche Club of America":

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije