Auto zanimljivosti

Lamborghini Urus je pravi hit na tržištu

Lamborghini Urus je pravi hit na tržištu
Foto: Ilustracija | Lamborghini Urus je pravi hit na tržištu

Lamborghini je sa modelom Urus zašao na nepoznat teren iako se radi o popularnom segmentu, no prema prvim informacijama to je bio dobar poslovni potez (makar kratkoročno gledano) italijanskog proizvođača.

Šef Lamborghinija, Stefano Domenicali, kazao je da su narudžbe za ovaj SUV model prevazišle sva njihova predviđanja, te da očekuju proizvodnju od 1.000 jedinica ove godine.

"Očekivali smo pozitivnu reakciju tržišta, ali ne na nivou na kom je već sada. Reakcija kupaca je fantastična“, kazao je Domenicali u intevjuu za CNBC.

Ono što je takođe bitno je da su 70% kupaca Urusa zapravo novi kupci ovog brenda, i da prosječno troše preko 40.000$ samo na opcije ovog automobila sa osnovnom cijenom od 200.000 dolara. Iznenađujuće je visoko učešće i ženskih kupaca.

Iako su tradicionalni kupci uvjereni da je Urus naškodio imidžu brenda, u kompaniji su opušteni po tom pitanju. Tvrde da je ovo punokrvni Lamborghini, a prija im to što konačno mogu da prodaju neki model na tržištima poput Rusije i Indije (tu je bilo gotovo nemoguće prodati Aventador ili Huracan).

(cgauto.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije